2017.10.11 - Vadasparkban

KIRÁNDULÁS A VADASPARKBA

ÁLLATOK VILÁGNAPJA A MISKOLCI ÁLLAT ÉS KULTÚRPARKBA

2017.10.11.

 

A napsütéses októberi idõjárás lehetõvé tette számunkra, hogy óvodánk nagycsoportosai idén a Vadasparkban ünnepeljék meg az Állatok Világnapját.

Óvodásaink kis hátizsákkal a vállukon várakozással teli, vidám hangulatban indultak útnak a reggeli órákban. Az Állatparkban Krajnyák Zoltán és segítõje már régi ismerõsként köszöntött minket, hiszen visszatérõ látogatóik vagyunk, és õk is „vendégeskedtek” már óvodánkban kedves kis állataik társaságában.

A gyermekek ezúttal a park területén természetes környezetben figyelhették meg a különféle állatokat, azok szokásait, mozgását és viselkedését. A másfél órás séta alatt nagycsoportosaink sok új ismeretet sajátíthattak el a zoo-pedagógusok érdekes elbeszéléseibõl is.

A kifutókban megfigyelhették többek között a barna medvét, guanakó lámát, a majmokat, a pekarit, a vörös rókát. Láttunk fehér gólyát, emut, papagájt és hollót. A baromfiudvar lakói közül a kopasz nyakú tyúk nyerte el a legjobban a gyermekek tetszését.

Sétánk vége felé lehetõséget kaptunk a házi kecskék megsimogatására az állatsimogató területén.

A zoo-pedagógusok ajándékaként minden gyermek hazavihetett egy színes állatkerti kiadványt, amit otthon lapozgatva majd újra átélhetik a Vadaspark állataival kapcsolatos új élményeiket.

 

A képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://photos.app.goo.gl/oEZ1leLXhoVZLW9P2

 

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby