2017.12.15 - Mikulásvonat

MIKULÁSVONAT

2017.12.15.

Az idén óvodánkból 49 nagycsoportos gyerek utazhatott el a Mikulásvonattal Lillafüredre, Molnár Péter önkormányzati képviselõ úr támogatásával.

Külön busszal percek alatt a Kisvasút Diósgyõri végállomására érkeztünk. Itt aztán átszálltunk a kisvonatra, ahol tréfálkozó krampuszok szórakoztatták a gyerekeket.

A Lillafüredi végállomáson énekelve, táncolva mutatkoztak be Misebirodalom szereplõi és a Mikulás. Csoportokat alakítva látogattunk el egy-egy mese helyszínére. Elõször Ludas Matyi és Döbrögi vidám és humoros jelenetébe kapcsolódtunk be, majd a 101 kiskutya címû mesébõl Szörnyellával és Pongóval találkoztunk, ahol a gyerekek becsalták a ketrecbe a gonosz Szörnyellát. Ezután a Mikulás-házba sétáltunk el és itt minden óvodás boldogan vette át ajándékát a jóságos és kedves Mikulástól. Az utolsó helyszínen: a „táncparketten” Elzával, Annával, Minyonnal, Fiónával az ismert meseszereplõkkel ropták a táncot a gyerekek.

Visszafelé a Varázskapun megkongathattuk a harangot, majd felültünk a kisvonatra és élményekben gazdagon vonatoztunk és buszoztunk vissza az óvodába.

A képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://photos.app.goo.gl/Fy9qqdTjCNlEFFTA3

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby