2017.11.09 -Teddy maci gyógyítás

TEDDY MACI GYÓGYÍTÁS

2017.11.08.

Az idei nevelési évben elõször rendeztük meg középsõ és nagycsoportos gyermekeinknek a Teddy maci programot.

A programnak az volt a célja, hogy egy orvosi rendelés keretében a gyerekek jobban megismerjék testük mûködését, a betegségeket valamint azt, hogy a megbetegedett plüssállataikat meggyógyítsák.

A játékos foglalkozásokat négy orvostanhallgató vezette, akik speciális eszközöket használtak a rendeléshez. Mindenkinek volt egy olyan nagy macija, aminek kivehetõk voltak a belsõ szervei, így a gyerekek megnézhették többek között a szívet, a tüdõt, a nyelõcsövet, a beleket. Nemcsak belsõ szerveket hoztak, hanem a szervek vizsgálásához szükséges eszközöket is. Persze ezek is játékeszközök voltak, például az EKG készülék a maci szívénél lévõ kis fém darabra csatlakozott, majd egy kis dobozból már jött is ki a rózsaszín papír, ami az eredményt mutatta.

A gyerekek megnézhették a csontok elhelyezkedését röntgenfelvételeken, de láthattak ultrahang vizsgálaton készült képet is, sõt meghallgathatták szívverésüket is.

Mindenki nagyon élvezte ezt a programot, még azok is akik, egy kicsit félve, plüss macijukat szorongatva érkeztek a játékos rendelésre.

 

A képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://photos.app.goo.gl/1XnIbLkWCNd5MQXZ2

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby