Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

DIGITÁLIS GYERMEKVÉDELMI STRATÉGIA

 

A Kormány az 1488/2016. (IX. 2.) Korm. határozattal elfogadta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész információk legyenek elérhetõk az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetõségekrõl és a médiamûveltség növelését célzó programokról.

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Intézkedési Terve Vl/3. intézkedéséhez kapcsolódóan az Emberi Erõforrások Minisztériuma Szociálpolitikáért Felelõs Helyettes Államtitkárság elkészített A magyar gyermekvédelmi rendszer mûködése az online környezetben történõ gyermekveszélyeztetés tükrében címû tájékoztató anyagot. A dokumentumot a Köznevelésért Felelõs Helyettes Államtitkárság kérésére az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztõ Intézet közzétette a Nemzeti Köznevelési Portálon. A tájékoztató innen letölthetõ PDF-formátumban, valamint megosztható a köznevelési intézmények honlapján.

 

A tájékoztató elérhetõ itt:

 

http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online­ kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben

 

A tájékoztató letölthetõ innen:

 

http://hirek.nkp.hu/letoltes/36569   2017  KOZNEVTART  melleklet  Gvvt

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby