2017.02.02 - Farsang

Farsang - 2017. február 02.

           

Óvodásaink már hetekkel a farsang elõtt arról beszélgettek egymással, hogy ki, milyen jelmezbe fog beöltözni. Farsang reggelén végre minden gyerek a saját csoportjában mutatta be „maskaráját.” A kicsik kedvenc állatfiguráik, a nagyobbak pedig legkedvesebb mesehõseik jelmezét öltötték magukra.

            A bemutatkozást, jelmezfelvonulást, fényképezést farsangi hangulatot teremtõ versenyjátékok követték.  A délelõtti mulatozás elmaradhatatlan része volt a fánk és édességevés, gyümölcsléivás.

Az ünnepség fénypontja mindig a meghívott zenekar, most a Csiribiri együttes által rendezett táncmulatság volt, ahol négy csoport énekelt, táncolt együtt. Elõször magyar népdalokra táncoltak párjukkal a gyerekek pl. Megismerni a kanászt…, Mókuska, mókuska…, stb. Majd hangulatot váltva következtek a Csiribiri által szerzett gyerekdalok, pl. Zakatol a kicsi vonatunk…, majd végül híres filmzenéket adtak elõ pl. Hupikék Törpikék, stb. A zenekar különleges hangzását a gitár és hegedû adta, amivel mindenkit elbûvöltek.

A farsangi mulatság végeztével a gyerekektõl ilyen felkiáltásokat hallottunk: „Ez volt életem legboldogabb napja!”, „Nagyon jól éreztem magam ezen a farsangon!”.                                    

Reméljük, hogy ezen a napon minden gyerek hasonló érzésekkel ment haza az óvodából.

A képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://goo.gl/photos/g67RVAc42GyKLAcK9

 

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby