2016.11.29 - Mikulásvonat

MIKULÁSVONAT

2016. november 29. (kedd) 

 

         Idén 60 iskolába készülõ óvodás gyermek utazhatott el a Diósgyõri Mikulásvonattal a csodálatos Lillafüredi Mesebirodalomba, Molnár Péter önkormányzati képviselõ úr támogatásával.

         A reggeli órákban egy különbusz vitt el bennünket a kisvasút diósgyõri végállomására, ahonnan a krampuszok társaságában utaztunk tovább Lillafüredre. A krampuszok a vonatút alatt végig együtt énekeltek, mondókáztak, és játszottak a gyerekekkel, miközben jutalmul szaloncukrot is osztogattak. Játékosságukkal pedig olyan jó hangulatot teremtettek, hogy a gyerekek kacaját még a vonat dudálásán keresztül is meghallotta a Mikulás, aki ajándékaival már javában készült érkezésünkre. A Lillafüredi vasútállomásra érkezve olyan kedvelt mesealakok fogadtak minket nagy szeretettel, mint a Hupikék törpikék, Micimackó, Szamár, vagy Olaf, a Jégvarázs hóembere. A híres mesefigurák egy táncos-énekes elõadással nyitották meg a Mesebirodalmat elõttünk, ami után csoportokra bontva élvezhettük a Lúdas Matyi, az Aranyhaj és a nagy gubanc, és a Táncoló Talpak címû mûsorokat, melyek könnyen érthetõ szövegük és humoruk miatt nem csak a gyerekek, de a felnõttek körében is nagy sikert arattak. A program fénypontja a Mikulásház meglátogatása volt, ahol a Mikulás kedves szavakkal szólt a gyermekekhez, majd a sok finomságot rejtõ mikuláscsomaggal ajándékozta meg õket.

         Az élményekben gazdag nap végén a krampuszokkal utaztunk vissza a diósgyõri kisvasút állomásra, akik egész úton kíváncsian hallgatták a gyerekek beszámolóit. Végül az állomásra érve tõlük is elbúcsúztunk, majd a különbusszal visszatértünk óvodánkba.

 

A képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://goo.gl/photos/ibaEHPX77WFHgQ4o9

 

 

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby