2016.10.17 - Állatok Világnapja

ÁLLATOK VILÁGNAPJA A MISKOLCI BELVÁROSI ÓVODÁBAN

2016.10.17.

 

Immár hagyománnyá vált óvodánkban, hogy az Állatok Világnapja alkalmából, melyet október 04-én ünneplünk, a Vadasparkba látogatunk a nagycsoportos gyermekeinkkel. Tavaly és idén az idõjárás miatt a Vadaspark kis állatai látogattak el hozzánk, az óvodába.

Krajnyák Zoltán zoopedagógus és kolléganõje Kinga rendületlen lelkesedéssel meséltek azokról a kis állatokról, melyeket magukkal tudtak hozni aznap reggel.

Többek között a gyermekek láthattak gabonasiklót, mór-teknõst, kaméleont, szakállas agámát, madárpókot, kéregutánzó sáskát. Megtudhatták azt is, hogy mi a különbség az agancs és a szarv között, láthattak tigris koponyát. Megfigyelhették, hogy milyen szeretettel veszik körül a gondozók ezeket a kis állatokat.

A gyerekek már izgatottan várták az állatokkal való találkozást. Már napokkal elõtte azt kérdezgették, hogy: „Mikor jönnek már az állatok az óvodába?”

Õszinte szeretettel és érdeklõdéssel figyelték az állatokat és a zoopedagógust, Zolit. A nagyobbak érdeklõdve hallgatták az általa elmondott tudnivalókat az állatokról, sõt kérdeztek is tõle bátran. A kisebbek az állatok látványától is el voltak ragadtatva. Lehetõségük nyílt a gyerekeknek arra is, hogy a nem veszélyes állatokat megsimogathassák. A legtöbb gyermek nagyon örült ennek a lehetõségnek, kevesen voltak azok, akik inkább csak szemlélték az állatokat. Megtanulhatták ezáltal azt is, hogy milyen finoman, óvatosan szabad ezekhez az állatokhoz közelíteni, simogatni õket.

Egységenként közel ½ órát tartott a kisállat bemutató, ami azért volt szerencsés, mert az állatokat így minden gyermek jól láthatta, megsimogathatta, és a gyermekek figyelme ebben a ½ órában végig jelen volt.

Azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült délelõttöt tudhatunk magunk mögött, és a jövõben is élni fogunk az ilyen lehetõséggel.

A bemutató végén egy kis mór teknõst fogadhattunk örökbe egy évre.

Köszönjük a Vadaspark dolgozóinak ezt a szép délelõttöt!

 

Halász Ivett (szervezõ óvodapedagógus)

 

A képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://goo.gl/photos/a2yZupKaSyUCUtn97

 

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby