2016.03.11 - Lármafa Együttes elõadása

Óvodánkban március 11-én központilag megszervezve mind a 8 csoport méltóképpen emlékezett meg nemzeti ünnepünkrõl, március 15-rõl.

Ebbõl az alkalomból megtekintettük a három elõadóból álló Lármafa együttes mûsorát, akik tavaly debütáltak elõször minálunk. Gyermekközeli, mégis az ünnep hangulatához igazított mûsorunk elnyerte a gyerekek és az óvodapedagógusok tetszését, ezért ebben az évben is meghívtuk õket.

Óvodásaink virtuális utazáson vehettek részt és tapasztalták meg a régmúltra jellemzõ nyelvhasználatot, az ízes beszédet, az öltözködési stílust, szokásokat, a katonák toborzását. Egy fiatal táncos páros kápráztatta el óvodásainkat a néphagyományokat hûen tükrözõ tánctudásukkal. A gyerekek nem csak megfigyelõi, de egyben aktív részesei is lehettek a mûsornak. Jó volt nézni a katonák toborzásánál a toborzó tiszt mögött masírozó "legények" büszke tekintetét. Ezután a fiatal pár közös táncolásra invitálta a gyerekeket, akik kimondottan élvezték mindezt, ösztönösen felálltak és együtt mozogtak a felnõttekkel. A kiváló népzene motiválta és jó kedvre derítette õket.

A gyerekek tele élménnyel, új tapasztalatokkal gazdagodva egy kellemes délelõttöt tölthettek el az aktív, nevelõ célzatú, egyben szórakoztató Lármafa együttes tagjaival.

 

A képeket az alábbilinkre kattintva tekinthetik meg:

https://goo.gl/photos/hyRUm9uEmTUgZQVX9

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby