2018.09.28 - Mihály-napi vásár

Mihály napi vásár - 2018.szeptember 28.

Óvodánkban már több éves hagyomány a Mihály napi vásár megszervezése.

Új szereplõje volt a rendezvénynek a „Kis Kata zenekar”. Zenés mûsorukkal pillanatok alatt vidám hangulatot teremtettek, gyönyörû énekhangjuk átjárta az óvoda udvarát, népi táncukat pedig csodálták és tanulták a kicsik és nagyok egyaránt. A táncos lábú lányok felszabadultan járták a néptáncot, új kikiáltókkal, népdalokkal ismerkedtek meg.

 Azok a fiúk, akik más elfoglaltságra vágytak, kipróbálhatták „Borka” óriás népi játékait. Legjobban a célbadobós játék tetszett a gyerekeknek, valamint az óriás építõkocka és az egyensúlyozó, párokban küzdõ viadal.

 Az óvó nénik a vásárra olyan gyermekjátékokat készítettek és árultak játékpénzért, petákért, mint pl. éjszakai világító bogárka, katica és méhecske fejdísz, pörgettyû, ormány fújó állatka, lufiból hajtogatott állatkák. Tetszett az óvodásoknak a” pillangó nyalóka” a „kinder fagyi”, és a zsákbamacska is.   

Akik megéheztek a konyhás nénik és dajka nénik által készített zsíros és lekváros kenyérbõl, pattogatott kukoricából, fõtt kukoricából, palacsintából választhattak és hozzá frissen készült mustot fogyaszthattak. Az udvaron krumpli lángos sütés is történt, természetesen kóstolással, falatozással egybekötve.

A jó hangulathoz szerencsére hozzájárult a gyönyörû, napsütéses idõjárás is.

 

A Képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://photos.app.goo.gl/MzYiF1xtpbkxmcSo7

 A filmet pedig itt:

https://photos.app.goo.gl/fKzbBtpp7QpgJ1Yu9

 

www.belvarosiovoda.hu
© 2010. Belvárosi Óvoda - Minden jog fenntartva
Honlapkészítés, Webdesing: Napalm and Mikroby